Da-peer » Specials » Londen
Informatie is kennis

Ga naar het Britse Londen

Ga naar het Britse Londen Londen is hot. In de hoofdstad van het Verenigde Koningrijk zijn gevarieerde dingen te doen, en véél. Naast de roem van het Britse koningshuis in Buckingham Palace en een kijkje in de volksvertegenwoordigingszalen van Westminster Abbey kun je er heerlijk stoom afblazen en uitgaan in Camden Town, of een van de talloze andere pubs in Londen.

De stad

De miljoenenstad Londen is door het rijke koloniale verleden heel erg divers. Je komt er winkeltjes en eetgelegenheden uit alle uithoeken van het voormalige Britse rijk tegen. Wat bij een bezoek aan de stad natuurlijk ook niet mag ontbreken zijn de typisch Engelse gebouwen zoals Buckinham palace of de Sint Pauls Cathedral. Ook kun je een blikje werpen in de zalen van het Britse parlement in de Westminster Abbey. De vele pleinen zoals Piccadilly Circus en het Trafalgar Square zijn ook een must om te zien.
Als grote wereldstad huisvest Londen tegenwoordig een van de grootste financiële centra ter wereld.

Recreatie

Ook beslist een bezoekje waard is het beroemde Hyde Park, het flaneren aan de Thames over, Kew gardens of een tochtje per boot op de Thames.

Kunst & Cultuur

In Londen is een ruime keus aan musea. Wat een bezoek extra plezierig maakt is dat alle staatsmusea gratis te bezoeken zijn. Bijvoorbeeld het National Gallery aan het Trafalgar Square, of het hedendaagse Tate Modern museum aan de Thames oever, tegenover de st. Pauls Cahtedral.

De Underground

Geen stad is zo verweven met zijn metro als Londen met zijn Underground. Vrijwel alle bestemmingen in de stad zijn ermee te bereiken. Dat de Londenaren gesteld zijn op de metro is niet verwonderlijk, omdat de Underground de oudste en grootste ter wereld is. Ook is de metro de beslissende factor geweest voor de groei van de stad.

Olympische Spelen en sport

Het lijkt misschien ver weg, maar in 2015 heeft Londen de eer om de olympische zomerspelen te organiseren. Daarnaast zijn er diverse bekende voetbalclubs in Londen, Chelsea, Arsenal, West Ham United, Millwall of Tottenham bijvoorbeeld.

Tip: bekijk ook mijn special over Berlijn.
Palace of Westminster en de Big Ben

Palace of Westminster en de Big Ben

Het Palace of Westminster, ook wel genoemd Houses of Parliament is een markant gebouw aan de oever van de Theems, wat naast de plaats van de big ben ook de plek waar de volksvertegenwoordiging van Gro…
St Paul's Cathedral (Londen): geschiedenis van de kathedraal

St Paul's Cathedral (Londen): geschiedenis van de kathedraal

De St Paul's Cathedral is een van de meest markante gebouwen in de Londense city. Naast dat het de hoofdzetel is van de Anglicaanse bisschop van Londen is het ook een van de grootste trekpleisters voo…
De Tower Bridge in Londen: achtergrond en bouw

De Tower Bridge in Londen: achtergrond en bouw

De Tower Bridge is een van de bekendste bruggen in Londen. Sinds zijn voltooiing in 1894 hebben duizenden mensen zich over deze brug verwonderd.

Camden Town, een van de hipste wijken van Londen

Camden is een wijk in Londen, die vandaag de dag tot de hipste van Londen gezien kan worden. Met de gigantische markten in Camden Market en de vele uitgaansgelegenheden is het een geliefde wijk bij de…

De bijzondere wetten van Groot Brittannië

De Britten zijn een vreemde eend in Europa. Ze hebben een aantal eeuwenoude wetten, die nog steeds van kracht zijn terwijl ze allang zijn achterhaald.
Trafalgar Square in Londen: plein met National Gallary

Trafalgar Square in Londen: plein met National Gallary

Het Trafalgar Square is een van de bekendste pleinen van Londen. Het grote plein en de National Gallary trekken ieder jaar weer vele bezoekers.
Gepubliceerd door Da-peer op 22-04-2008. Het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van deze special ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.

Bronnen en referenties
Schrijf mee!